Logo Deltamethode De Deltamethode

Over de auteur

Met zijn verander­aanpak slaat Ron een brug tussen twee werelden
Ron Schinkelshoek

Ron Schinkelshoek is bedrijfskundige en expert in verandering en leiderschap. Hij heeft jarenlange ervaring als veranderkundige in het bankwezen en als manager en adviseur in de publieke sector. Hij werkt als Director People & Organisation in de adviespraktijk van PwC.

Ron miste in zijn werk een verandermethode waarmee nieuwsgierigheid naar hoe het anders kan wordt aangewakkerd. Een methode die eenvoudig en overzichtelijk is, en die ook gebruikt kan worden voor complexe vraagstukken.

Om die reden heeft hij de Deltamethode ontwikkeld, waarin hij beproefde stappen combineert met concrete hulpmiddelen om direct toe te passen. Met deze veranderaanpak slaat hij een brug tussen twee werelden. Hij past stappen toe uit de ‘klassieke’ veranderkunde, bijvoorbeeld door onderzoek te doen aan het begin en veranderingen goed voor te bereiden. En hij hanteert een werkwijze die voor start-ups en innovators al zo vanzelfsprekend is: met nieuwsgierigheid verkennen, de klant centraal stellen en ideeën testen voordat je iets implementeert. Hoe kun je anders weten wat waardevol is en wat werkt?