Logo Deltamethode De Deltamethode

De Deltamethode

Een complete verander­aanpak voor nieuwsgierige leiders en adviseurs

De methode kan je helpen het veranderproces te organiseren, te blijven focussen op wat er in de praktijk het meest toe doet, grote ambities uitvoerbaar te maken en zo stap voor stap verder te komen richting je doel.

De Deltamethode

De Deltamethode bestaat uit de volgende onderdelen:

Mens & Organisatie

In de kern van de Deltamethode gaat het om mensen en de werking van de organisatie. Het is belangrijk om steeds voor ogen te houden voor wie de organisatie doet wat zij doet, wie hiervoor het werk verrichten en welke andere mensen voor de organisatie belangrijk zijn. Het doel van dit onderdeel is om de organisatie te begrijpen als vertrekpunt voor verandering. Hoe meer je je met nieuwsgierigheid verdiept in mensen, hun onderlinge relaties en in de werking van de organisatie, hoe beter je in staat bent om verschillende elementen in samenhang te veranderen.

Het veranderproces

Het veranderproces verloopt in drie fasen: ontdekken, ontwikkelen en realiseren. Elke fase bestaat uit drie stappen. Je begint met het verkennen van de aanleiding om te veranderen en het onderzoeken van de huidige situatie. Op basis daarvan kom je tot de essentie van het vraagstuk. Je brengt focus aan op wat er het meest toe doet, bedenkt ideeën en bereidt veranderingen voor. Dan volgt een cruciale stap: beoogde veranderingen test je zo veel mogelijk in de praktijk, want alleen zo kun je erachter komen wat waardevol is en wat werkt. Pas dan ga je over tot implementatie. Zo creëer je waarde en behaal je duurzame resultaten.

Nieuwsgierig? Lees er alles over in Het complete veranderboek